A Vadkaland nem ér véget

A Vadkaland a hosszabb szünet után, egy új youtube csatornával a Wild Adventure-val jelentkezik, aminek célközönsége a külföldön élő vadászok és horgászok. Az alkotó Gombos Tamás beszélt arról, hogy mi várható a jövőben, és hogy a nézők mivel segíthetik a sorozat jövőjét.

Miért hoztátok létre a külföldi youtube csatornát?

Mert sajnos itt Magyarországon nem találtuk meg a számításainkat, már ami az anyagi támogatást illeti. Időnként fel-fel bukkan egy-két „segíteni akaró”, „támogatni akaró”, de amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan is távoznak. Persze azért akadnak kivételek. A többiek talán csak meg akartak ismerni minket. Nem tudjuk. De rá kellett jönnünk, hogy ez az út nem járható. Attól, mert sokan szeretnek minket, nem fognak támogatni, hisz elég szegényes a kereset hazánkban, és nálunk ennek nincs is kultúrája. Ezért úgy döntöttünk, hogy abból kell gazdálkodnunk, amiből lehet, ami senki számára nem okoz terhet… a nézettségből

16830575_1529147133769843_1983150096_n

Milyen költségei vannak a filmjeiteknek?

Ezt konkrét összegben nem lehet meghatározni. Minden film más. Sokan azt hiszik, hogy annyiból áll egy Vadkaland részt leforgatni, hogy kimegyünk a területre, teszünk pár kört, megnyomjuk néha a piros gombot a kamerán, és már készen is van. Sajnos ez nem így van. Rettentő sok munka van benne. Van előkészítési folyamat, forgatási, és az utómunka. Ezek együttesen teljes embert igényelnek, és nagyon sok időt emésztenek fel, és persze pénzt. Ráadásul, mint ahogy némelyik filmünkben látszott, néha előfordult olyan is, hogy 1-2 hónapig forgattunk, amire sikerrel jártunk. Persze korábban is abba hagyhattuk volna, de akkor nem lett volna a filmnek záró momentuma. Mi nagyon szívesen gyártanánk több filmet és sűrűbben, de anyagilag nem bírjuk. Ha ez változik, akkor csak ezzel fogunk foglalkozni, és ontani fogjuk a filmeket.

Milyen céljaitok vannak az új csatornával?

Szeretnénk nagyobb internetes felületet építeni a Vadkaland számára. Sokan talán nem tudják, de a youtube-on lejátszott videóink alatt megjelenő reklámok – amennyiben rányomnak, vagy végig nézik őket -, jövedelmet jelent a számunka. Persze itt nem kell sok pénzre gondolni, mert forintokról beszélünk, de sok kicsi sokra megy alapon, a nagy számok törvénye alapján, elérhetjük azt, hogy a reklámokból, legyen annyi bevételünk, amiből finanszírozni tudjuk az újabb részek gyártását, vagy annak egy részét. Ehhez növelnünk kell a nézettséget.

Mekkora nézettségre volna szükségetek, hogy ez sikerüljön?

Úgy minimum 300x nagyobb nézettségre, és a felett. Ha több az ember, akkor több a reklámokra való rákkattintás, vagy azok végig nézése. A filmek elején lévő 5 másodperc után átugorható reklám a második legtöbb bevételt hozza – már amennyiben nem ugorják át és teljes hosszában végig nézik azt -, még az első az át nem ugorható reklám, amit csak nem rég sikerült a csatornán engedélyeznünk.

Szerintetek ez sikerülhet?

Nem tudjuk. Jelenleg csak egy filmünket szinkronizáltuk le, ami hagy némi kívánni valót maga után… na jó, eléggé borzasztóra sikerült, de sajnos nem találtunk rá megoldást, hogy szinkronszínészeket alkalmazzunk. De reméljük, hogy a gyenge szinkron nem lesz taszító a külföldiek számára, hanem inkább érdekességként fogják fel. 🙂 Csak reménykedni tudunk. A későbbiekben természetesen, szeretnénk ezt profibban kivitelezni.

Hogyan tudnának a rajongóitok segíteni az új csatorna népszerűsítésében?

Könnyen! A cél az, hogy az új angol nyelvű előzetest, minél több külföldi felületre el kell juttatni. Ezek lehetnek facebook oldalak, csoportok, fórumok, bármi, ami a vadászati témával foglalkozik. Ha minden egyes ember, aki szereti a filmjeinket, csak egy ilyen terjesztésben segít nekünk, akkor az már 8000-nél több új felületet jelentene a számunkra.

Mi lesz a magyar csatornával?

Minden marad a régiben. Semmi sem változik. A sejtéseink szerint Magyarországon, sokan még nem tudnak rólunk, olyan emberek, akik kíváncsiak lenének a filmjeinkre. Ahhoz hogy elérjük őket, időre és sokkal több megosztásra van szükségünk. Ez az embereken múlik, hogy mennyire terjesztik a filmjeinket, és persze rajtunk, hogy milyen filmeket gyártunk.

Mi a helyzet az alapítványotokkal?

Ez egy régóta működő alapítvány, ami csak nem túl régen került a testvérem Zoltán irányításába, többed magával. Az alapítvány remek lehetőséget tud nyújtani a jövőbeni munkáink során. Elegendő adományokból, az adó 1%-ából, és bármi nemű hozzájárulásokból, segítségünkre lehet, a vadászati kultúra terjesztésében, programok létrehozásában, és támogathatja a vadászfilmjeinket is.

Mi a helyzet a filmes céggel, amiről a korábbi cikkben említést tettetek?

Az még folyamatban van. Reméljük, hogy minden a tervezettek alapján történik, mert az adna számunkra némi lökést, és új kapukat nyitna meg a számunkra. Persze ez nem azt jelenti, hogy utána minden égi áldás ránk szakad. Nem erről van szó. Ez egy lehetőség, ami egy korlátozott ideig, a filmjeink készítését előre mozdítaná.

Mikor jön új rész?

Ez a „kedvenc” kérdésünk. 🙂 Szinte minden nap megkérdezik, ami jó jel, hisz ez azt jelenti, hogy van érdeklődés a filmjeink iránt, és sokan várják az új részeket. De igazából, bármi új dolog van kilátásba, azt azonnal közzé tesszük. Ez a jövőben is így lesz.

Új tervek?

Mindig vannak. Világegyetemet megváltó terveink is vannak… na jó, némileg kisebbek, de vannak. De ahhoz hogy sikerüljenek, nézettségre van szükségünk és, hogy minél többen szeressék a filmjeinket

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok nektek!

Az új Youtube csatorna linkjét itt találjátok meg:

https://www.youtube.com/channel/UCmxNnZzXrWnBdQfBOyxBGpQ

Még egy videó, amit semmi képen ne hagyj ki:

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.