Cupcake csakis vadászoknak…

Manapság igen divatos a muffin és cupcake sütés. A netet böngészve találtam rá erre az ötletre. Nagyon sok félét láttam már, de ilyen szarvasosat soha…

Hozzávalók:

  • 300g étcsokoládé
  • 200g liszt
  • 200g  cukor
  • 6 evőkanál kakaó
  • 150ml napraforgóolaj
  • 284ml tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • nejlon zacskó
  • muffin papír
  • muffin sütő tálca

Krém:

  • ételfesték (fekete, fehér, zöld, barna)
  • fehércsoki
  • tejföl
  • víz
  • olaj
  • 4 tojás sárgája
  • cukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Helyezzünk muffin papírokat a sütőformánkba vagy egyszerűen vajazzuk ki a formákat. Egy nagy tálban, habverővel keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaót, olajat, sütőport, 100 ml tejfölt, tojást, vaníliát és 100 ml vizet. 2 percig dolgozzuk teljesen simára. Ezután jöhet bele 100 g apróra tört csokoládé – ezt már csak egy fakanállal keverjük bele.

Töltsük meg a  muffin formákat a tésztával,  mindegyiket kb. 3/4-ig tele. Süssük kb. 18-20 percig, vagy tűpróbáig. Pihentessük a muffinokat egy rácson mielőtt a krémet rányomnánk a tetejére.

Tegyük egy kisebb lábasba a fehér csokoládét, a tejfölt, és 3 evőkanál cukrot, majd alacsony lángon addig kevergessük, míg a csoki teljesen felolvad. Vegyük le a tűzről és egy kicsit hűtsük. Majd hozzáadjuk az ételfestéket. (A videóban kicsit másabban csinálja érdemes megnézni)

Ha a krém túl puha, akkor tegyük be a hűtőbe egy kicsit, hogy összeálljon. Ahogy kihűltek a muffinok, már mehet is a tetejére. Ha kedvünk van akkor cukorgyönggyel díszíthetjük a tetejét.

A recept megírásában segítség volt:

Egyszerű csokoládés cupcake

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.