Egy különleges öreg bak emlékére!

A történetem egy benzinkúton kezdődik, ahol egy nagyon jó barátom Béci dolgozott. Tankoltam éppen és beszédbe elegyedtünk aztán rákérdeztem, hogy nem tud-e véletlenül nekem valami érdekes abnormális agancsú bakot a területükön vagy a környéken ismerősöknél esetleg!

Nagyon segítőkészen mesélte, hogy az édesapja, aki a hivatásos vadász a területen pont egy nagyon jó korú és érdekes agancsú  bakot figyelt meg, ha gondolom akkor keressem meg telefonon és egyeztessünk ezzel kapcsolatban. Másnap beszéltem is vele.
Lepontosítottuk az időpontot, ami a Magyarország – Portugália meccsre estéjére esett!
 Megérkeztünk a komámmal a vadászházhoz ő is szeretett volna egy bakot vagy egy disznót lőni, üdvözöltük egymást Béci barátommal és édesapjával, ezután indultunk el megkeresni a kifigyelt bakot!
“Kalappal mindenkinek és Hajrá Magyarok!”
 Egy nagyobb terjedelmű árpaföld és egy lucernaföld közötti akácos erdőcsík szélén lévő lesre ültünk fel. Előző nap esett az eső, így eléggé sáros volt a terület, a közeli lucerna még nem volt idén lekaszálva, ezért szárzúzóval csíkokat vágott bele a  kísérőm, hogy jobban ezzel is elősegítse azt, hogy nyomon kövessük az őzek mozgását!
 Elfoglaltuk a lesünket, pechünkre óriási mennyiségű szúnyog lepett el minket nem volt más elő kellett venni a szúnyogriasztót, közben az egyik szárzúzott állén már csipegetett egy suta a gidájával és nem messze tőlük egy fácán is vacsorájának elfogyasztására készült!
 Várakoztunk és közben beszélgettünk, régóta ismerjük egymást, vadásztattunk is együtt vendégeket pár éve, kicsit bővebben mesélt a kifigyelt bakról is, már nagyon vártam a találkozást vele!
Közben kaptam az infókat telefonon a kedvesemtől hogy alakul a Magyar Portugál meccs!
Belemélyedtünk a beszélgetésbe, egyszer csak kilépett az akácosból a szárzuzott álléra egy őz. Távcső fel,  csak bámultam közben mondja a kísérőm Béla, hogy ez a “Mi bakunk” velünk szemben állt és legelt kb. 100 m-re!
Lassan nyúltam puskámért, céloztam, és vártam a megfelelő pillanatot amikor keresztbe fordul, közben kényelmesen elhelyezkedtem fél perc múlva kb. befordult a lucerna irányába és elengedtem a lövést a 243-as kaliberű fegyveremből, amit nem rég vásároltam!
A bak szépen bejelzett és 2-3 vágta ugrással a lucernában elfeküdt!
Megjelöltük fekvés irányát és elindultunk pár perc múlva megkeresni a bakomat. A beugrásnál bő vér jelezte, hogy jó és pontos lövést adtam le rá!
Pár méter múlva ott feküdt az áhított bakom a mellig érő lucernában, amikor megláttam közelről elállt a szavam is, kísérőm gratulált az elejtéshez é együtt örültünk ennek  csodás trófeának!
Utolsó falattal és a sebtörettel tisztelegtünk a ravatal előtt!
A trófeabírálaton a bakot 8 évesre bírálták és 288 gr-ot nyomott.
Abban biztos vagyok, hogy visszatérek újra ide vadászni, mert a környék még tartogat számomra hasonlóan különleges bakot!
001-1024x768
005-768x1024
004-1024x768
010-768x1024

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.