EVA csizma? Akkor csak is a Camminare – 1. rész

Az aktuális piaci kínálatban szinte megszámlálhatatlan mennyiségű és minőségű vadászgumicsizma kapható, csak a pénztárcánk szabhatja meg a határt. De egyre gyakoribb sajnos, hogy ha valami drága, nem egyenlő azzal, hogy az biztosan meg is véd hideg ellen egy hosszas lesvadászat alkalmával, vagy éppen a különböző mostoha körülmények során is megfelelően tudjuk használni.

Lehetőségem nyílt arra, hogy egy „ifjú titánként” említhető lábbelit saját magam tesztelhessem, a Camminare Syberian Thermal Plus-t, amely felveszi a kesztyűt a már jól ismert vadász lábbelikkel, hiszen olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkezik.

A termék a rendeléstől számítva egy nap alatt meg is érkezett. Szép ízléses csomagolásban, saját logós „reklám táskában”. Mellékletként pedig a csizmával kapcsolatos prospektusokat találtam. Ezekben még bővebb információt olvashattunk róla.

16731004_1521919837825906_815537443_n

Kivettem a dobozból, és igencsak meglepődtem, hogy mennyire könnyű (950g). Kinézetre elég robosztus, és megjegyzem sokkal barátibb a kinézete, mint az interneten vagy a prospektusokon.

Első teszt és benyomások:

Elsőként nekem egy téli munka során volt lehetőségem kipróbálni a csizmát. A lábbeli felvételét kényelmesen ülve meg lehet oldani. A bélést könnyen ki tudtam venni. Ekkor vettem jobban szemügyre ezt, amelyet belül gyapjú és kívül, pedig alumíniumszigetelés alkot. (ettől egy kicsit olyan asztronautás feelinget, ad neki). A lábbeli felhúzása egyszerű, szinte csak olyan, mintha egy zoknit venne fel a lábára az ember, és úgy bújtam bele a csizmába. A szárát tekintve pont ideális méretű, nem hosszú és nem is rövid. Szerintem nagy előny, hogy a csizmaszár tetején lévő anyagrész gumírozott, így könnyen összehúzható. Ezzel megakadályozzuk, hogy mindenféle apró törmelék, vagy éppen a természetben kint járva növényi magvak vagy darabkák jussanak be a csizmába, amely hosszas séta után elég kellemetlen tud lenni.

IMG_1109

16706958_1521920611159162_337072332_n
16699953_1521920621159161_1192050729_n

Mikor már a lábamon volt, és megtettem egy-két lépést, ekkor még jobban megbizonyosodhattam arról, hogy valóban mennyire könnyű és kényelmes, pedig ránézésre valahogy nem ezt a hatást kelti az emberben. -20 C-os hidegben volt lehetőségem használni körülbelül 4 órán keresztül. A PVC és gumicsizmákkal ellentétben a használat során továbbra is ugyan olyan rugalmas maradt a lábamon. A havon stabilan mozogtam egyszer sem csúszott meg a lábam. Az egyik farönk ráesett a lábamra, de az ütésálló orrnak köszönhetően, szinte ezt nem is éreztem.

Az arcomon keresztül érzékeltem, hogy bőven mínusz fokok vannak, de a lábamat végig melegen tartotta. (viccesen még meg is jegyeztem, hogy olyan meleg, mintha két kazán lenne a lábamon.)

Összegzésképpen egyedül a kinézet az, ami sok vadász és természetjáró számára nem éppen előnyös, de az általam tapasztalt pozitív tulajdonságok ennek ellenére is kárpótolják a csizma viselőjét.  Egy hosszabb hideg téli munka vagy vadászat során is hosszasan melegen tartja az ember lábát.

Hamarosan jönnek a további tapasztalatok és tesztek!

További információkat itt találtok:

http://camminare.hu/syberian_thermal_plus.html

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.