Fekete István – Lutra (könyvajánló)

Lutra, egy fantasztikus vidralegény, elhagyja vízalatti otthonát, kalandos vándorútra kel és bekerül az emberi környezetbe.

Lutra, a magányos vidrahím a folyó partján lakik, egy öreg nyárfa gyökerei alatt. A folyó ellátja élelemmel, békéjét semmi sem zavarja meg, bátorsága és gyorsasága megmenti az erdőben rá leselkedő veszélyektől.

A legnagyobb veszedelem azonban az erdőn túlról érkezik, az emberek világából. A magányos vidra előbb utóbb találkozik a civilizált világgal. Egy fiatal vadász ugyanis a fejébe veszi, hogy felkutatja a vidravárat, és megszerzi Lutra értékes prémjét… Fekete István klasszikus regénye nemcsak a folyók és nádasok állatait mutatja be, hanem a környéken élő halászok és vadászok életét is. A legfontosabb szereplő – akárcsak a szerző más műveiben – ezúttal is maga a természet, amelyet az író csodálatos megelevenítő erővel varázsol elénk.

Fekete István egyik legnagyobb írói remeklése. Megismerjük a kötetből Lutra eredeti környezetét is, a folyók, tavak, nádasok állatvilágát. Az író népszerű állatregénye hosszabb idő után kerül ismét az olvasók kezébe.

covers_89507

Forrás:

http://www.retrievervadaszkutya.hu/?page_id=475

https://moly.hu/konyvek/fekete-istvan-lutra

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.