Házi májkrém vadászoknak borókabogyóval és kakukkfűvel

Ettől olyan igazán finom!

Elkészítés:

  1. A májat folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk, a hártyákat eltávolítjuk. A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk.
  2. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, ebben a hagymakockákat megpároljuk. Hozzáadjuk a májat, babérlevelet, borókabogyót. A májat mindkét oldalról 4-5 percig sütjük, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük és hűlni hagyjuk (langyosra).
  3. A babérlevelet kiemeljük, a májat puha vajjal pépesítjük és belekeverjük a citromhéjat. A masszát sóval és borssal ízesítjük, majd a konyakot vagy sherryt belekeverjük. 
  4. Friss kenyérrel tálaljuk.
  5. Hűtőben 2-3 napig tárolható.

Hozzávalók:

  • 250 g máj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 25 g vaj (a sütéshez)
  • 2 db babérlevél
  • 2 db borókabogyó (összetörve)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • kakukkfű ízlés szerint (morzsolt vagy friss)
  • 100 g vaj
  • 1 tk citromhéj (reszelt)
  • 1 ek konyak (vagy sherry)

Forrás:https://www.nosalty.hu

Kiemelt kép forrása: femina

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük