JÄGERMEISTER-sütemény

A likőrök különleges egyedi ízt adnak a süteményeinek így néha árt kicsit ezekkel feldobni. Most Jägermeister keserű likőr felhasználásával készült egy nagyon finom süti…

Hozzávalók:

  •  250 g liszt
  • 200 g cukor
  • 250 g vaj
  • 4 tojás
  • 100 ml Jägermeister
  • 1 kávés kanálnyi sütőpor
  • 1 kavés kanálnyi vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 3 evőkanál reszelt csokoládé

Elkészítés:

A vajat, cukrot és vaníliás cukrot együtt habosra keverjük egy nagy tálban. (könnyebb elkeverés érdekében a vajat akár le is reszelhetjük)  A lisztet a sütőporral elkeverjük és felváltva lassan hozzáadjuk a tojásokat és a Jägermeistert. Ezek után jöhet a fahéj és kakaópor. A végén, pedig a csokireszelék következik. A kész masszát öntsük bele egy tortaformába (25 cm átmérőjű) vagy egy tepsibe.

175 Celcius fokon 60 percig süssük.

A díszítéshez használhatunk olvasztott csokit.

További ötletek a díszítéshez:

629539-960x720-jaegermeisterkuchen
http://www.chefkoch.de
10953154_671965296263217_1582027693_n
www.imgrum.net

 

Forrás:

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.