Kóbor kutyák helyett farkasok támadhattak rá és ölték meg a brit turistát Görögországban

Valószínűleg farkasok támadták meg, tépték szét és falták fel azt az eltűnt brit turistát, akinek megcsonkított maradványait a Görögország északi részén fekvő hegyekben találták meg – közölte szerdán a halottkém vizsgálata befejezésével.

Nikosz Kifnidisz elmondta, hogy a nő medencecsontjain nagy harapásnyomokat talált, és testének egy nagy részét nem találták meg. Egy közeli település állatorvosa megerősítette, hogy ilyen harapásokra sem kutya, sem sakál nem képes.

A csontmaradványokat szombaton találták meg a Szalonikitől 285 kilométerre keletre fekvő Petrota falu közelében. A maradványok mellett találtak egy Celia Lois Hollingworth névre kiállított útlevelet, a 63 éves asszony eltűnését a térségben az athéni brit nagykövetség jelentette be pénteken. A nő testvére értesítette a brit hatóságokat arról, hogy nővére telefonon arról beszélt neki, kutyák támadták meg.
A maradványokat még nem azonosították, de a rendőrség szerint nagyon valószínű, hogy a brit turistáé.

“Arra a következtetésre jutottam, hogy a nőt vadállatok támadták meg, amelyek felfalták. Vagy egy farkas, vagy farkasok ették meg őt” – hangoztatta Kifnidisz.

Görögország kietlen vidékein élnek farkasok, és Petrota térségében is látták őket, de nagyon ritkán fordul elő, hogy emberre támadnának, az elmúlt évtizedekben, nem jegyeztek fel ilyen esetet.
A maradványok közelében talált állatszőrök elemzésével fogják megállapítani, milyen ragadozó támadhatott a nőre – tette hozzá a halottkém.

Forrás:

http://www.life.hu/news/20170927-farkasok-tamadhattak-meg-egy-brit-turistat-gorogorszagban.html

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.