Ma még tombol a kánikula, holnap már havazhat is mutatjuk hol

Itt akár hó is eshet.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a klímakatasztrófa nyomán kénytelenek leszünk hozzászokni a szélsőséges időjárási tényezőkhöz. Azt is kezdjük megszokni, hogy két – három nap alatt – vagy akár még kevesebb időt igénybe véve – a hőmérséklet akár 20°C-ot is zuhan. 

kép: severe-weather.eu

Colorado számára sem ismeretlenek a szélsőségek, de azért az, ami most vár az államra, túltesz az eddigieken. Jelenleg az USA területén egy hőhullám fut végig, olyan maximumokat produkálva, melyek sok helyen rekordokat döntögetnek. 

kép: severe-weather.eu

 

 

Colorado sem kivétel, itt is hőség tombol, illetve csak tombolt, mert egy hirtelen lehűlés következtében kevesebb, mint 36 óra alatt 35°C os változást tapasztalhatnak az emberek a hőmérsékletben. 

kép: severe-weather.eu

Ennek eredményeképpen a forró nyárból egycsapásra a télben találják magukat, méghozzá annyira, hogy jelentős mennyiségű hóval is számolniuk kell Denverben is, nem csak a hegyvidéki településeken. Az pedig még a szeptemberi havazáshoz szokott nagyvárosban is igen ritka, hogy az ősz első hónapjának legelején már havazzon. 

kép: severe-weather.eu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük