Vadászpalacsinta

Ez a palacsinta nem hiányozhat egyetlen vadászházból sem. Nagyon ízletes és finom. Egy próbát megér…

Palacsinta tészta:

  • 4 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • tej

Töltelék:

  • 250 g darált húst
  • 400 g csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 0,5 fokhagyma gerezd
  • paradicsompüré
  • zöldségalaplé (zöldség leves)
  • őrölt fekete bors
  • piros paprika
  • csipet cukor
  • petrezselyem apróra vágva
  • olaj (chili olaj)
Elkészítés:
 Palacsinta elkészítése:
A tészta alapanyagait összekeverjük egy nagyobb edényben. A tésztának nem kell folyósnak lenni. Egymás után süssünk legalább két palacsintát és tegyük be a sütőbe, hogy melegen tartsuk.
Töltelék elkészítése:
A megtisztított hagymát apróra vágjuk. Az előkészített serpenyőbe locsolunk egy kis chili olajat és ezen üvegesre pároljuk a hagymát. Erre rátesszük a gombát és hagyjuk, hogy egy kicsit megbarnuljon. Ezt öntsük át egy másik edénybe és a maradék zsiradékon a darált húst a fokhagymával együtt megsütjük. Erre rátesszük a gombát felöntjük egy kis zöldséglevessel és így pároljuk őket egyben. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszereket ízlés szerint. A töltelékkel megtöltjük a palacsintát, megszórjuk petrezselyemmel és félbe hajtjuk.

Forrás:

http://www.kochbar.de/rezept/479895/Pfannkuchen-Jaeger-Art.html

One comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.