Vadgazda Magazin – ahol csakis nívós szakmai tartalmat találsz

Az oldal olyan szakmai közösségnek szól, akik szívesen olvasnak hosszabb hangvételű cikkeket is és képes beszámolókat. Az oldal szerkesztője nem csak ír a vadászatról, hanem saját maga is vadászik. Deme Marcellal beszélgettem a Vadgazdamagazin.hu oldalról.

13627033_600170110151445_953739021531462119_n

Mióta foglalkozol az oldallal?

A Vadgazda Magazin 2014. decemberében indult, mint a vadászatot, a vadgazdálkodást, és a természet szeretetét prezentáló online magazin.

Miért pont ez lett a neve?

Úgy gondoltuk, hogy egy egyszerű, jól hangzó, szakmai berkekben is elfogadott elnevezést kell keresnünk, ami hűen tükrözi a magazin tartalmát.

Mi volt az alapötlet, amikor létrehoztad?

Zavaró reklámoktól mentes oldalt szerettem volna létrehozni, amely egy szakmai közösségnek szól, hosszabb cikkekkel, és rövid képes beszámolókkal tarkított, napi szinten frissülő tartalommal.

Mennyit változott a tartalom azóta, amióta elindult az oldal?

A vadászattal és az egyéb szakmai írásokkal történő frissítések folyamatosak; a vadászfegyverekkel kapcsolatos képi tartalom egy kicsit a háttérbe szorult, főleg a közösségi média új irányelvei miatt.
13256127_577536059081517_3784563502320641278_n

Mióta foglalkozol vadászattal?

Már gyerekkoromban természetkedvelő voltam, a vad és a vadbiológia is mindig érdekelt. Tanulmányaimat tekintve vadgazda mérnökként végeztem; fényképezőgéppel 7 éve, puskával pedig 5 éve „járom az erdőt”.

Vadászaton belül egyébként van valamilyen kedvenc téma vagy terület, ami jobban érdekel?

A hazai nagyvadfajok vadászatával kapcsolatosan minden, illetve a Nagy kárókatona és károkozása.

Vannak olyan oldalak, szervezetek, akikkel együtt működsz?

Jelenleg az Nsppress.hu „kistestvére”, az egykalappal.hu weboldal a fő partnerünk, de nem zárkózunk el a további együttműködésektől sem. Ez egy szimbiózis – örülünk, hogy létrejött.
A bemutatkozó részben olvasható, hogy várjátok az észrevételeket, vadászattal kapcsolatos történeteket. Milyen formában küldhetik be ezeket az olvasók?

Az olvasóink a világ legnépszerűbb közösségi oldalán (Facebook), és a vadgazdamagazin.hu webcímeken találnak meg minket, így a Facebook-on, és e-mailben is várunk minden észrevételt, kritikát, történetet, képes beszámolót!

Vannak esetleg további konkrét terveid vagy céljaid az oldallal?

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy a fejlődés folyamatos legyen: tartalombővülés, egyedi hirdetési felület kialakítása, valamint online kiadványok bemutatása és terjesztése a távolabbi terveink. Addig is kövessétek az oldalt! 🙂 Üdv. a vadásznak!

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok nektek!

A weboldal közösségi oldalán még több tartalmat találtok:

Weboldal:

http://vadgazdamagazin.hu/

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.