Ez a palacsinta nem hiányozhat egyetlen vadászházból sem. Nagyon ízletes és finom. Egy próbát megér…
Palacsinta tészta:
- 4 evőkanál liszt
- 2 tojás
- tej
Töltelék:
- 250 g darált húst
- 400 g csiperke gomba
- 1 db vöröshagyma
- 0,5 fokhagyma gerezd
- paradicsompüré
- zöldségalaplé (zöldség leves)
- só
- őrölt fekete bors
- piros paprika
- csipet cukor
- petrezselyem apróra vágva
- olaj (chili olaj)
Elkészítés:
Palacsinta elkészítése:
A tészta alapanyagait összekeverjük egy nagyobb edényben. A tésztának nem kell folyósnak lenni. Egymás után süssünk legalább két palacsintát és tegyük be a sütőbe, hogy melegen tartsuk.
Töltelék elkészítése:
A megtisztított hagymát apróra vágjuk. Az előkészített serpenyőbe locsolunk egy kis chili olajat és ezen üvegesre pároljuk a hagymát. Erre rátesszük a gombát és hagyjuk, hogy egy kicsit megbarnuljon. Ezt öntsük át egy másik edénybe és a maradék zsiradékon a darált húst a fokhagymával együtt megsütjük. Erre rátesszük a gombát felöntjük egy kis zöldséglevessel és így pároljuk őket egyben. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a fűszereket ízlés szerint. A töltelékkel megtöltjük a palacsintát, megszórjuk petrezselyemmel és félbe hajtjuk.
Forrás:
http://www.kochbar.de/rezept/479895/Pfannkuchen-Jaeger-Art.html
A darálthússal, mi legyen ??