vadász konyha

Lecsós vadliba recept

Lecsós vadliba recept elkészítése…

Elkészítési idő : 60-120 perc

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész fagyasztott vadliba (kb. 2 kg)
  • 6-8 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál különleges pirospaprika
  • kb. 1 csapott evőkanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors vagy csípős Piros Arany (Erős Pista is lehet)
  • 6-7 húsos (kb. 80 dkg) zöldpaprika
  • 4-5 nagyobbacska (kb. 70 dkg) paradicsom

Elkészítés: 

1. A fölengedett vadlibát megmossuk, letörölgetjük. Az esetlegesen benne maradt szőrszálakat, tolltokokat csipesszel kihúzzuk. Ezután a szárnyast négybe vágjuk, azaz a hátára fektetve először félbe, majd ismét félbe csapjuk.
2. A szalonnát apró kockákra, a lehéjazott vöröshagymát finomra aprítjuk. Előbbit egy lábasban az olajon kevergetve üvegesre sütjük, majd beledobjuk a hagymát és a húst is. Tovább kevergetve 4-5 percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük. Elkeverjük, és azonnal – mielőtt a paprika megégne – annyi vizet öntünk rá, amennyi félig ellepi.
3. Megsózzuk, megborsozzuk és lefödve, kis lángon kb. 1 óra 15 perc alatt puhára pároljuk. Közben a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, húsukat 3 centis kockákra vágjuk. A vadlibához adjuk, és lefödve, kis lángon kb. 20 perc alatt megpároljuk.
4. Készíthetjük úgy is, hogy a paradicsomokat meghámozzuk, fölaprítjuk és már a főzés kezdetén a húshoz adjuk. Így, mire a paprika belekerül, jó sűrű mártás lesz belőle. Kapros túrós csusza illik hozzá köretnek.bc013f69ac5a6432c484a855b62a98c1

Jó étvágyat kívánunk! 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük