vadász konyha Vadászház

Meleg hússaláta vaddisznóhússal

Ezt a salátát igen csak érdemes kitalálni és nem csak a hölgyeknek, hanem az uraknak is ajánljuk, mert a húsnak is van benne helye bőven…

Hozzávalók (4 személyre)

  • 400 g vaddisznó filé
  • 4 evőkanál olaj
  • 8 szelet pisztáciás felvágott
  • 300 g friss csiperke gomba
  • 300 g friss rókagomba
  • 1 üveg ecetes uborka
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 0,5 l tejszín
  • 3 evőkanál liszt
  • bors
  • 60 g parmezánsajt
  • 50 g vaj

Elkészítés:

A vaddisznóhúst apró kockákra vágjuk, majd cayenne borsozzuk, sózzuk, paprikázzuk majd az olajban hirtelen megsütjük a húst. A húst kivesszük a serpenyőből. Egy tepsit jól kivajazunk és ebbe helyezzük a húst. A róka és a csiperkegombát olajban megpirítjuk.  Ezek után kivesszük a gombát és a húsra helyezzük. A pisztáciás felvágottat és az ecetes uborkát kis kockákra vágjuk majd bele rakjuk a sütőbe ezeket is. Az egészet összekeverjük. 3 evőkanál lisztet tejszínt összekeverjük és ezzel tovább keverjük, sózzuk, borsozzuk. A tejszínes szószt hozzáöntjük. A reszelt sajtot és vajdarabkákkal befedjük. 240°-on (előmelegített) sütőben 30-35 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás:

http://www.halali-magazin.de/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük