Ettől olyan igazán finom!
Megtisztítjuk és lefilézzük a halat, majd a húsát kockára vágjuk, de a fej- és farokrészt meghagyjuk. A hagymát olajon pároljuk és hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Ezt követően beletesszük a fejet és a farokrészt, felöntjük vízzel és egy halászlékockával 40-45 perc alatt közepes lándon puhára főzzük. Az elkészült halról leszedjük a húst, majd zöldséggel és lével átpasszírozzuk. Ha kell adjunk még hozzá vizet (kb. 3 literre van szükség) és ügyeljünk a szálkákra. Öntsük bográcsba az alaplevet és adjuk hozzá a halat. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint, majd főzzük puhára.
A halászlé hozzávalói:
2 kg ponty
1 kg törpeharcsa
3 ek olaj
2 db vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
só
csípős fűszerpaprika
6 db halászlékocka
4 l víz
Forrás: https://www.hellovidek.hu
Kiemelt kép forrása: Femina