A recept 10 kg szarvas szalámi elkészítésére vonatkozik.
10 kg húshoz (6 kg disznó – 4 kg szarvas) ebben a disznóhúsban már benne van a zsiradék is. Jó zsíros is lehet, illetve ha nem szeretnénk lehet hozzá tenni kemény zsiradékot – (tokaszalonna, vagy pl. a lapockáról lejövő zsír)
24 dkg só
3 dkg fehér bors
1 dkg fekete bors
13-14 dkg paprika (édes + csípős)
1-2 dkg őrölt kömény
4-5 evőkanál porcukor
6 dkg fokhagyma
esetleg 1 dkg őrölt szerecsendió
A húst felszeljük és 24 órát hidegen lecsurgatjuk. Ledaráljuk, majd a fűszerekkel bekeverjük, jól átgyúrjuk. A húsos ládában légmentesre letömjük. 2-3 nap pihentetés után lehet tölteni (szalámi 50-es műbélbe).
Frissen történő fogyasztásra (nem füstölve, hanem sütve) csak 1 dkg bors szükséges a 10 kg húshoz.
Forrás: http://vadaszforum.net
Kiemelt kép forrása:
Carpaticum Carpaticum