Ettől olyan igazán finom!
Elkészítés:
- A májat folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk, a hártyákat eltávolítjuk. A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk.
- A vajat serpenyőben megolvasztjuk, ebben a hagymakockákat megpároljuk. Hozzáadjuk a májat, babérlevelet, borókabogyót. A májat mindkét oldalról 4-5 percig sütjük, sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük és hűlni hagyjuk (langyosra).
- A babérlevelet kiemeljük, a májat puha vajjal pépesítjük és belekeverjük a citromhéjat. A masszát sóval és borssal ízesítjük, majd a konyakot vagy sherryt belekeverjük.
- Friss kenyérrel tálaljuk.
- Hűtőben 2-3 napig tárolható.
Hozzávalók:
- 250 g máj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 25 g vaj (a sütéshez)
- 2 db babérlevél
- 2 db borókabogyó (összetörve)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- kakukkfű ízlés szerint (morzsolt vagy friss)
- 100 g vaj
- 1 tk citromhéj (reszelt)
- 1 ek konyak (vagy sherry)
Forrás:https://www.nosalty.hu
Kiemelt kép forrása: femina