Miért fizetnél a méregdrága bolti szaloncukrokért?
Hozzávalók:
- 1/4 csésze olvasztott vaj
- 1/2 csésze cukor
- 1/2 csésze barna cukor
- 1/2 csésze kukorica szirup / helyettesítheted mézzel vagy juharsziruppal
- 1/2 csésze sűrített tej
- csipet só
- 1 kanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Minden hozzávalót keverj össze és egy hőálló tálban tedd a mikróba 6 percre. Minden második percben állítsd meg, vedd ki a keveréket és alaposan kavard össze.
Ha kész vagy, öntsd a masszát jégkocka formába és tedd a hűtőbe.
Ha szeretnél csokival bevont szaloncukrot, nyugodtan megteheted, csak várd meg, amíg a karamellás kockák kihűlnek.
A szaloncukrokat akár egy kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsiben is elkészítheted, ebben az esetben a kihűlt karamell táblákat könnyedén felszeletelheted kockává.
Forrás: https://www.tudasfaja.com
Kiemelt kép forrása: Stylemagazin.hu