Nagyon szeretünk kint sütni főzni.
A bográcsozás egyik legnépszerűbb fogását senkinek sem kell bemutatni, amihez mindenki ért, és amit mindenki máshogy csinálja 🙂 Pedig egy kiadós bográcsgulyás elkészítése nem ördöngösség.
Hozzávalók
80 dkg marhaszínhús,
15 dkg vöröshagyma,
15 dkg zsír,
1 kg burgonya,
fűszerek (fokhagyma, paprika, köménymag, lecsó)
csipetke betét.
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát zsíron megpirítjuk. Lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, kevés vízzel felengedjük és visszatéve kissé zsírjára sütjük. Az egyenletes kockára vágott húst beletesszük, elkeverjük, sózzuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk. Ha elfőtte saját levét, kevés forró vizet öntünk rá. Párolás közben hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges lesz. Ugyancsak ekkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót). Felengedjük vízzel a kívánt mennyiségre, utána sózzuk és az egészet puhára főzzük: Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.