Nagyon szereti az egész család és a vendégeknek is tetszeni szokott.
Nagy kedvencem! Mutatós is, finom is:) Nagyon kívánatos 🙂 És nem csak a férjem, az én kedvencem is:)
Hozzávalók:
1 kg vaddisznó, vagy más combrész
2 dkg só
5 dkg liszt
10 dkg vöröshagyma
2 dkg pirospaprika
30 dkg zsír
20 dkg erdei gomba
3 dl tejföl
Elkészítése:
A vaddisznócomb diójából, vagy más combrészéből 10 szeletet vágunk. A szeleteket kiverjük és sóval meghintve, lisztbe forgatva, forró zsírban halvány pirosra sütjük. A serpenyőben sütött szeleteket egy lábasba rakjuk. Egy másik edényben vagy az előbb használt serpenyőben zsíros világosra pirítunk két kisebb fej apróra vágott vöröshagymát. Hintünk rá 2 dkg pirospaprikát és egy merőkanál vízzel felöntve pároljuk.
Amikor a hagyma pépé párolódik, ráöntjük a szeletekre, és a hússal együtt, egy kanál húslével felöntve tovább pároljuk. Egy kisebb edényben egy kevés zsíron 20 dkg megtisztított erdei gombát párolunk, amikor félig megpuhult, a húshoz keverjük, és készre pároljuk. 3 dl tejfölhöz 2 főzőkanál lisztet keverünk, ráöntjük a szeletekre és néhány percig forraljuk még. Körítésként párolt rizst, burgonyát, vagy galuskát adjunk.
Hogyan készül a tökéletes szalagos fánk? Kattints ide és nézd meg ezt a videóban, eláruljuk a titkát!