Ha nem ismered akkor érdemes kipróbálni.
A bográcsban készült ételeket nagyon szeretjük, de ez valahogy különösen ízlik, mert nagyon házias és nagyon finom! Ha szeretsz a friss levegőn főzőcskézni, próbáld ki ezt a csodás receptet!
Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,
40 dkg házi tarhonya,
1 fej vöröshagyma,
1 púpos evőkanál pirospaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
50 dkg tisztított burgonya,
só.
Elkészítése:
Elkészítés: A kis kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb. 10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután beletesszük a finomra vágott hagymát, kétszer-háromszor átkeverjük, majd meghintjük pirospaprikával. Felengedjük annyi vízzel, mint a tarhonyamennyiség kétszerese és beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, a kis kockára vágott burgonyát. Megsózzuk és – lehetőleg lefedve – alacsony láng fölött lassan megpároljuk.
Így készül a finom SÜTŐBEN SÜLT FÁNK! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Elronthatatlan sütőben sült fánk recept!