Talán jobb mint az igazi.
Egy kicsit újítottam és nagyon jól sikerült. Szerintem ez nálunk bekerült a kedvencek közé!
HOZZÁVALÓK:
- Piskóta:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- kevés sütőpor
- Krém:
- 1 cs vanília puding
- 2,5 dl meggylé
- 1 dl víz
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- meggy, vagy meggybefőtt
- Tetejére:
- 3 dl hulala, vagy tejszín
ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Hozzáforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. 25×35 cm-es sütőpapíros tepsiben sütjük,170 fokon, 20 percig, tűpróba.
A krémhez a vanília pudingot a meggylével és vízzel felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos krémhez adjuk. Meggyszemeket keverünk bele ízlés szerint.
A tejszínt vagy hulalát felverjük kemény habbá. A piskótát megkenjük a krémmel. A tetejére rásimítjuk a habot. Díszítés tetszés szerint.
Pakainé Hegedűs Andrea receptje