Nonstop Vadászat vadász konyha

Abált szalonna készítése, avagy a disznótor fejedelmi étke… erre figyelj oda és mennyei lesz

Mi már régóta így készítjük.

Az abált szalonna igazi disznótoros csemege! Elkészítése nem ördöngősség, a receptje is viszonylag egyszerű, akár még otthon is megpróbálkozhatunk vele. Annak ellenére, hogy egyszerű étel az abáltszalonna, nagyon sokan nem tudják pontosan hogyan készül. Ebben szeretnénk most segíteni! Aki tapasztalt abált szalonna készítő vagy vidékről származik, és ismer eltérő receptet, az kérjük ossza meg velünk! Egyébként azt tudtátok, hogy
kövesztett szalonna
néven is ismert? Ja, és persze van ahol
abárolt szalonnának
mondják. A lényeg mindenütt a jó minőségű
hasaalja szalonna.
Az abált szalonna receptje
Mi is kell az igazán finom abált (abárolt) szalonnához? Csupán néhány dolog:

0.5 kg Hasaalja szalonna (Ez nagyon fontos, hogy ez a része legyen. A hasaalján van a disznónak az a finom szalonnája, amely pont megfelelően húsos is, és a szalonnája is lágyabb, mint máshol. Tradicionálisan hasa alja szalonnából készül az abált szalonna, de toka szalonnából is lehet finomat készíteni.)

1 kanál só

6 gerezd fokhagyma (Durvára összetörve)

1 kanál pirosparika (Hagyományosan őrölt édes paprika, a legjobb a házi készítésű, mert sokkal szebb a színe és jobb az íze, mint a nagyüzeminek! Aki szereti a csípőset, ízlés szerint némi csípős pirosparikát is hozzákeverhet!)

Esetleg egy kis köménymag, de ez kihagyható(Tradicionálisan nem raknak rá)

Vöröshagyma és bors(Csak akkor ha házilagosan készítjük a szalonnát. Ha disznótorban, abalében abáljuk, akkor ez nem szükséges.)

Ha ügyesek leszünk valami ilyesmi lesz az eredmény:

abált szalonna készítése

forrás:magyarorszag.blog .hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük