Bekeményít az időjárás – mutatjuk a részleteket!

Erre kell számítani!

Vasárnap reggelre az ország északkeleti harmadán, később másutt is csökken a felhőzet, de a Közép-Dunántúlon és a déli határvidéken tartósan borult maradhat az ég. 

Napközben már csak egy-egy hózápor fordulhat elő. Az északkeleti szelet nagy területen erős vagy viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű. Széllökés miatt csak egy megyére adott ki elsőfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfő éjszaka a legtöbb helyen derült lesz az ég. Napközben kelet, délkelet felől megnövekszik a felhőzet, és főként az Alföldön kisebb havazás is valószínű. A Dunántúlon eközben a többórás napsütés melletti gomolyfelhő-képződésből hózáporok alakulhatnak ki.

 Az északkeleti, északi szél nagy területen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul, de a derült, szélcsendes helyeken -10 fok köré hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között várható. Több megyére is elsőfokú riasztást adtak ki a széllökések miatt.

Forrás: http://www.atv.hu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük