Mutatjuk!
Marcsi, aki megosztja az olvasókkal a műsorban bemutatott egyik legnépszerűbb receptjét, a bányicát.
HOZZÁVALÓK:
2 cs. réteslap (8-10 db)
15 dkg vaj olvasztva
30 dkg lágyabb állagú feta sajt
2 db mozzarella
8 db tojás
2 dl szódavíz
25 dkg zöldbab, spárga vagy egyéb zöldség
Nézd meg, hogyan készíti el Borbás Marcsi a receptet!
https://www.youtube.com/embed/aDOVfovla70
A réteslapokat kettesével kell megtölteni. A két egymásra fektetett lapot megcsorgatjuk egy kevés olvasztott vajjal, morzsolunk rá feta sajtot, egyenletesen ráhelyezünk néhány szelet mozzarellát és zöldségdarabot. Szinte bármilyen zöldséget használhatunk.
Például spenótot, padlizsánt, cukkinit, rukkolát, zöldbabot vagy spárgát. Fontos, hogy ne rakjunk túl sok tölteléket a rétesbe, osszuk el a megadott mennyiséget. Amikor megtöltöttük a lapokat, akkor lazán feltekerjük őket, és egy kerek, alaposan kivajazott tűzálló tálba csigavonalban elhelyezzük.
Ha tele van a tepsi, még sütés előtt óvatosan, éles késsel sugárirányban szeletekre vágjuk a rétesrudakat. Ezután egy kézi habverővel kicsit kihabosítjuk a megsózott tojásokat, és hozzáöntjük a szódavizet.
Ezt a keveréket egyenletesen a rétesekre öntjük, s mivel bevagdostuk a tekercseket, így be tud folyni a tojás a töltelék közé is. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és gyönyörködünk abban, ahogy szép magasra dagad sülés közben.
Amikor a tekercs közepe is megemelkedik, és rázásra nem lötyög, valamint szép piros a teteje, leültetjük a családot az asztalhoz és eléjük rakjuk ezt a csodát. Jó étvágyat kívánok!
Forrás: https://www.mindmegette.hu
Kiemelt kép forrása: almaimotthona.hu