Manapság igen divatos a muffin és cupcake sütés. A netet böngészve találtam rá erre az ötletre. Nagyon sok félét láttam már, de ilyen szarvasosat soha…
Hozzávalók:
- 300g étcsokoládé
- 200g liszt
- 200g cukor
- 6 evőkanál kakaó
- 150ml napraforgóolaj
- 284ml tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- nejlon zacskó
- muffin papír
- muffin sütő tálca
Krém:
- ételfesték (fekete, fehér, zöld, barna)
- fehércsoki
- tejföl
- víz
- olaj
- 4 tojás sárgája
- cukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Helyezzünk muffin papírokat a sütőformánkba vagy egyszerűen vajazzuk ki a formákat. Egy nagy tálban, habverővel keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaót, olajat, sütőport, 100 ml tejfölt, tojást, vaníliát és 100 ml vizet. 2 percig dolgozzuk teljesen simára. Ezután jöhet bele 100 g apróra tört csokoládé – ezt már csak egy fakanállal keverjük bele.
Töltsük meg a muffin formákat a tésztával, mindegyiket kb. 3/4-ig tele. Süssük kb. 18-20 percig, vagy tűpróbáig. Pihentessük a muffinokat egy rácson mielőtt a krémet rányomnánk a tetejére.
Tegyük egy kisebb lábasba a fehér csokoládét, a tejfölt, és 3 evőkanál cukrot, majd alacsony lángon addig kevergessük, míg a csoki teljesen felolvad. Vegyük le a tűzről és egy kicsit hűtsük. Majd hozzáadjuk az ételfestéket. (A videóban kicsit másabban csinálja érdemes megnézni)
Ha a krém túl puha, akkor tegyük be a hűtőbe egy kicsit, hogy összeálljon. Ahogy kihűltek a muffinok, már mehet is a tetejére. Ha kedvünk van akkor cukorgyönggyel díszíthetjük a tetejét.
A recept megírásában segítség volt:
http://receptvaros.hu/recept/egyszeru-csokolades-cupcake/