Egyéb

Feketeerdő kocka, egy mennyei süti kissé más formában! Jobb mint az erdeti

Talán jobb mint az igazi.

Egy kicsit újítottam és nagyon jól sikerült. Szerintem ez nálunk bekerült a kedvencek közé!

HOZZÁVALÓK:

  • Piskóta:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • kevés sütőpor
  • Krém:
  • 1 cs vanília puding
  • 2,5 dl meggylé
  • 1 dl víz
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • meggy, vagy meggybefőtt
  • Tetejére:
  • 3 dl hulala, vagy tejszín

ELKÉSZÍTÉS:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Hozzáforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. 25×35 cm-es sütőpapíros tepsiben sütjük,170 fokon, 20 percig, tűpróba.

A krémhez a vanília pudingot a meggylével és vízzel felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos krémhez adjuk. Meggyszemeket keverünk bele ízlés szerint.

A tejszínt vagy hulalát felverjük kemény habbá. A piskótát megkenjük a krémmel. A tetejére rásimítjuk a habot. Díszítés tetszés szerint. 

Pakainé Hegedűs Andrea receptje

Mit süssünk? Süss

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük