Mi is már csak így készítjük.
A régiek rendszeresen fogyasztottak csontlevest. Nem kerül sok pénzbe (sőt, a maradék újrahasznosításáról van szó), mégis hihetetlen mennyiségű hasznos tápanyag van benne: telis tele van fehérjével, ásványi anyagokkal és vitaminokkal.
A legjobb csontleves titka a hosszú főzésidő (egyes esetekben akár 24-48 óra, ami 1-2 nap!) és a sok zöldség, különösen fokhagyma, vöröshagyma, répa, petrezselyem, paprika, vagy éppen paradicsom.
A hosszú főzési idő alatt hatékonyan kifőnek a csontból az egészséges és szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyagok. Ha lehetséges, válasszunk olyan csontot, ami velőt is tartalmaz.
A csontleves nagyon egészséges – szokták mondogatni. De miért is?
A bőr szépségének, feszességének, fiatalságának nagy barátja, mivel rengeteg kollagén van a csontlevesben. Fogyasztásával megőrizhetjük, vagy visszaállíthatjuk bőrünk ragyogó, egészséges megjelenését.
A csontleves egy glicin nevű aminosavban gazdag, amelynek hatására alvásod pihentetőbb és mélyebb lesz.
A csontleves hatékonyan védi ízületeidet, mivel az abban lévő kollagén az ízületi porc egyik legfőbb összetevője.
Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!
Hirdetés