Hírek és események

Hargita megye még egyetlen medvére sem kapott kilövési engedélyt

Közel két hónapja aláírta a gondot okozó – emberre támadó vagy gazdaságokat tönkretevő – nagytestű ragadozók kilövését lehetővé tevő beavatkozási rendeletet Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter, viszont azóta egy kilövést sem hagytak jóvá Hargita megyében – írja közleményében Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

A rendelet összesen 140 medve és 97 farkas kilövését teszi lehetővé országos szinten, ebből a várakozások szerint Hargita megye részesedett volna a legnagyobb mértékben, mivel az elmúlt években ebben a régióban volt a legtöbb medvetámadásos és vadkáros eset.

Még ez az intézkedés sem oldja meg a székelyföldi medvekérdést, viszont ezzel a lehetőséggel sem élnek a vadásztársulások. A környezetvédelmi minisztérium hivatalos válasza szerint a rendelet kiadása óta 34 kérés érkezett, összesen 74 veszélyes medve kilövésére, ebből mostanig ötöt hagytak jóvá. Ezekből a jóváhagyásokból egy sem Hargita megyei – nehezményezi a minisztérium, de a vadászok hozzáállását is Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Forrás és mégtöbb információ: http://www.maszol.ro/index.php/tarsadalom/87779-meg-egy-medvere-sem-kapott-kilovesi-engedelyt-hargita-megye

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük