Nonstop Receptek vadász konyha Vadászház Vidék

Így főzd a húsvéti sonkát: Borbás marcsi jó tanácsa

A húsvéti sonka főzés egyszerű dolognak tűnik de mégis nagyon könnyű elrontani…..

 Az kerüljön a fazékba, ami oda való!

Nálunk a lábasba mindig csak néhány dolog kerül: a (kötözött) sonka vagy sonkák, egy darab puha, friss kolbász, és annyi víz, amennyi ellepi ezeket.

 

Szép lassan főzzük a húst! 

A húson múlik, mennyi ideig kell főzni a sonkát. A főzési időt elsősorban az határozza meg, mekkora a hús. A kisebb darabok általában 1,5 – 2 óra alatt elkészülnek, de van, amelyiknek öt óra is kellhet!

Húsz perccel azelőtt, hogy elzárjuk a lángot a hús alatt, tegyünk a lábasba tojásokat! 

A tojás héja átengedi az ízeket, ezért ha sonkalében főzzük, csodálatos kísérőt kapunk a sonka mellé! Érdemes kipróbálni a fürjtojást is, hiszen fantasztikusan egészséges, és persze gyönyörű is.

 

A főzőlevet soha ne öntsétek ki!

A főzőlé tele van ízzel, sőt, a tojás héjából kifőtt kalcium is benne van. Ha nem tudjuk frissen elhasználni, fagyasszuk le kisebb üvegekben vagy légmentes zacskókban, dobozokban. Hónapokig eláll a fagyasztóban, és remekül ízesíti majd a különféle leveseket vagy akár rizottókat!

Forrás és a teljes cikk itt olvasható: https://egy.hu/unnep/husveti-sonkafozes-7-tipp-borbas-marcsitol-109022

Kiemelt kép forrása: Youtube

 

One thought on “Így főzd a húsvéti sonkát: Borbás marcsi jó tanácsa

  1. Vettem egy 4 kamerás rendszert és szeretnék hozzá hdd venni senki nem tud segíteni ahol vettem azok is elutasitanak. Ilyenkor. Mit tegyek hova fordulhatok. Aki tud segíteni kérem segítsetek

Hozzászólás a(z) Farkas György bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük