Nonstop Receptek vadász konyha Vadászház Vidék

Így lesz tökéletes a húsvéti sonkád! A sonkafőzés 3+2 aranyszabálya

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A HÚSVÉTI SONKÁD! A SONKAFŐZÉS 3+2 ARANYSZABÁLYA

Mutatjuk mire figyelj oda!

Ha megvásároltad, a nyers, füstölt sonkát előző este annyi hideg vízben kell áztatni, ami ellepi, hogy távozzon belőle a fölösleges só.

Másnap friss vízbe tedd oda főni, ízlés szerint adhatsz hozzá 3-4 gerezd fokhagymát, 8-10 szem borsot és 1 babérlevelet.

1. A zsíros réteg megóvja a sonkát a kiszáradástól, ezért azt ne szedd le róla!

2. Mindig akkora fazékban főzd meg, amelyben teljesen ellepi a víz!

3. Ne tedd kuktába, mert abban hamar kifő belőle a zsír, és rostjai rágóssá válnak!

+1 Főzési ideje a nyers sonka súlyától is függ, lehet 4-5 óra is. Akkor kész, ha a beleszúrt villa már könnyen kicsúszik, illetve a csontja kihúzható belőle!

+2 A levében hagyd kihűlni, mert melegen nem lehet szépen (a rostokra merőlegesen) szeletelni, ráadásul a kifőtt nedvességtartalmának egy részét ilyenkor újra magába szívja, így nem szárad ki olyan könnyen.

Forrás: https://www.mindmegette.hu

Kép forrása: napidoktor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük