ÍGY LESZ TÖKÉLETES A HÚSVÉTI SONKÁD! A SONKAFŐZÉS 3+2 ARANYSZABÁLYA
Mutatjuk mire figyelj oda!
Ha megvásároltad, a nyers, füstölt sonkát előző este annyi hideg vízben kell áztatni, ami ellepi, hogy távozzon belőle a fölösleges só.
Másnap friss vízbe tedd oda főni, ízlés szerint adhatsz hozzá 3-4 gerezd fokhagymát, 8-10 szem borsot és 1 babérlevelet.
1. A zsíros réteg megóvja a sonkát a kiszáradástól, ezért azt ne szedd le róla!
2. Mindig akkora fazékban főzd meg, amelyben teljesen ellepi a víz!
3. Ne tedd kuktába, mert abban hamar kifő belőle a zsír, és rostjai rágóssá válnak!
+1 Főzési ideje a nyers sonka súlyától is függ, lehet 4-5 óra is. Akkor kész, ha a beleszúrt villa már könnyen kicsúszik, illetve a csontja kihúzható belőle!
+2 A levében hagyd kihűlni, mert melegen nem lehet szépen (a rostokra merőlegesen) szeletelni, ráadásul a kifőtt nedvességtartalmának egy részét ilyenkor újra magába szívja, így nem szárad ki olyan könnyen.
Forrás: https://www.mindmegette.hu
Kép forrása: napidoktor