vadász konyha Vadászház

Ínycsiklandozó vadgulyás

Ha odakint egy kicsit szürkés az idő és hideg van, akkor ettől a vadétel recepttől nem is kell jobb. Egy ínycsiklandozó szarvasgulyás receptjét ismerhetik meg az olvasók…

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál zsír
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 300 g megtisztított apróra vágott gímszarvas hús
  • 100 g kockára vágott zeller/petrezselyem
  • 2 evőkanál paradicsom püré
  • bors
  • koriander (kb. öt szem)
  • piros paprika
  • 0,75 l húslevesalaplé
  •  15 g vargánya (lecsöpögtetett)
  • A végén még bele önti azt a vizet is, amit kifacsart a gombából…
  • 150 g csiperke
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál vaj

 

Elkészítés:

 Zsírt vagy olajat hevítünk a feldarabolt vöröshagymát és a fokhagymát üvegesedésig pároljuk. Ha ez meg van jöhet a szarvashús, amit megmostunk és feldaraboltunk. Jön a zeller, amit kockára vágtunk így együtt fehéredésig pároljuk. (a videóban nem rakott rá fedőt, de lehet érdemes így sokkal könnyebben megpárolódik) Két evőkanál paradicsompürét adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, öt szem koriander magot dobunk bele. Következik a pirospaprika és 0,75 l húslevesalaplevet adunk hozzá. A vargányát és a gomba levét is hozzáadjuk. 60 percig főzzük és hagyjuk elfőni a levét. A csiperke gombára citromlevet öntünk, egy serpenyőben vajat forrósítunk majd ráhelyezzük a gombát, sózzuk és borsozzuk, majd még hozzáadjuk a maradék citromlevet. Beleöntjük a levesbe és még 15 percig főzzük így együtt.

Metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük