A likőrök különleges egyedi ízt adnak a süteményeinek így néha árt kicsit ezekkel feldobni. Most Jägermeister keserű likőr felhasználásával készült egy nagyon finom süti…
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 200 g cukor
- 250 g vaj
- 4 tojás
- 100 ml Jägermeister
- 1 kávés kanálnyi sütőpor
- 1 kavés kanálnyi vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál kakaópor
- 3 evőkanál reszelt csokoládé
Elkészítés:
A vajat, cukrot és vaníliás cukrot együtt habosra keverjük egy nagy tálban. (könnyebb elkeverés érdekében a vajat akár le is reszelhetjük) A lisztet a sütőporral elkeverjük és felváltva lassan hozzáadjuk a tojásokat és a Jägermeistert. Ezek után jöhet a fahéj és kakaópor. A végén, pedig a csokireszelék következik. A kész masszát öntsük bele egy tortaformába (25 cm átmérőjű) vagy egy tepsibe.
175 Celcius fokon 60 percig süssük.
A díszítéshez használhatunk olvasztott csokit.
További ötletek a díszítéshez:
Forrás: