Kemény fagyokkal, csípős hideggel köszönt be a tél

A következő napok időjárása.

Szombat este túlnyomóan derült, száraz idő várható. Párássá válik a levegő, legfőképp az Alföldön (zúzmarás) ködfoltok is képződhetnek. Az északkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de a Kisalföldön az éjszaka második felében délire fordul a szél, és megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de az Északi-középhegység fagyzugos részein ennél pár fokkal hidegebb is lehet – írja a Met.hu-n megjelent előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szövetség. A fagy már meg is érkezett: szombatra virradóra mérték az eddigi leghidegebb éjszakai hőmérsékletet.

Vasárnap délelőtt a pára- és ködfoltok feloszlanak, a nap első felében fátyolfelhős időre készülhetünk, amely néhol szűri a napsütést. Délutántól az Alföldön és délen, estétől pedig már máshol is megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem lesz. A délnyugatira forduló szél nagy területen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de az északkeleti völgyekben néhol -7 foknál alacsonyabb hőmérséklet is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

Hétfőn az éjszaka képződő ködfoltok feloszlása után közepesen és erősen felhős területek és időszakok egyaránt lesznek. Délutántól helyenként gyenge eső, zápor előfordulhat. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Forrás: https://www.napi.hu

Kiemelt kép : Debreceni nap

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük