Ezt a salátát igen csak érdemes kitalálni és nem csak a hölgyeknek, hanem az uraknak is ajánljuk, mert a húsnak is van benne helye bőven…
Hozzávalók (4 személyre)
- 400 g vaddisznó filé
- 4 evőkanál olaj
- 8 szelet pisztáciás felvágott
- 300 g friss csiperke gomba
- 300 g friss rókagomba
- 1 üveg ecetes uborka
- 1 teáskanál paprika
- 1 teáskanál Cayenne-bors
- só
- 0,5 l tejszín
- 3 evőkanál liszt
- bors
- só
- 60 g parmezánsajt
- 50 g vaj
Elkészítés:
A vaddisznóhúst apró kockákra vágjuk, majd cayenne borsozzuk, sózzuk, paprikázzuk majd az olajban hirtelen megsütjük a húst. A húst kivesszük a serpenyőből. Egy tepsit jól kivajazunk és ebbe helyezzük a húst. A róka és a csiperkegombát olajban megpirítjuk. Ezek után kivesszük a gombát és a húsra helyezzük. A pisztáciás felvágottat és az ecetes uborkát kis kockákra vágjuk majd bele rakjuk a sütőbe ezeket is. Az egészet összekeverjük. 3 evőkanál lisztet tejszínt összekeverjük és ezzel tovább keverjük, sózzuk, borsozzuk. A tejszínes szószt hozzáöntjük. A reszelt sajtot és vajdarabkákkal befedjük. 240°-on (előmelegített) sütőben 30-35 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: