vadász konyha Vadászház

Mennyei szarvaskolbász recept egyszerűen

Ebben a bejegyzésben egy egyszerűen elkészíthető szarvaskolbász recepjtét ismerhetik meg. Hozzávalók: 

  • 20 kg szarvaslapocka vagy comb
  • 5 kg sertés lapocka
  • 5 kg sertés zsírszalonna
  • 60 dkg só
  • 45 dkg őrölt csemegepaprika
  • 15 dkg erőspaprika,
  • 5 dkg őrölt feketebors
  • 5 dkg fehérbors
  • 5 dkg őrölt kömény
  • 30 dkg fokhagyma
  • 3 tk nátrium-benzoát
  • 40 m sózott sertésbél
GAZDA CSEMEGE HÚS termékei – Gazda termékek
Elkészítés:
A húsokat és a zsírszalonnát csíkokra vágjuk, majd nagylyukú darálón ledaráljuk. Az így kapott darálthúst összekeverjük a kétféle paprikával, a többi fűszerrel, a zúzott fokhagymával, a sóval, valamint a nátrium-benzoáttal. (Pikánsabbá tehetjük még a masszát 2-3 citrom reszelt héjával, illetve  40-50 dkg szárított paradicsom aprítékának hozzákeverésével.)
24 órán át pihentetjük a bekevert kolbászhúst, majd jó szorosan betöltjük az előzőleg beáztatott és kimosott sertésbélbe. Az így elkészített kolbászokat hideg füstön 2-3 napig füstöljük, majd hűvös száraz helyen tároljuk fogyasztásig.
Füstölés nélkül sütve vagy főzve, frissen is fogyasztható különböző köretekkel a savanyúkáposztától a polentáig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük