Mennyei vaddisznócomb római tálban.
Hozzávalók
- 1 kg vaddisznócomb
- 1 l író
- 3 fej hagyma
- 2 db közepes paradicsom
- 2 ek cukor
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 pohár száraz vörösbor
- egy kevés étkezési keményítő
- só
- frissen őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
1.A megmosott, megtörölt vaddisznócombot tálba helyezzük, leöntjük az íróval és a hűtőben hagyjuk pácolódni egy éjszakán át.
2.Másnap a római tálat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Az íróból kiemelt húst alaposan lecsepegtetjük, sóval, borssal bedörzsöljük, és az átnedvesedett tálba fektetjük. Beborítjuk a felkarikázott hagymával, elrendezzük körülötte a meghámozott, negyedelt paradicsomot és öntünk alá 1 pohár vörösbort.
A tálat letakarjuk a fedelével, és a hideg sütő középső részébe toljuk. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, és a húst párolódni hagyjuk kb. 2 órán át.
3.Közben a cukrot összekeverjük a fahéjjal. A húst az utolsó 20 percben kivesszük a sütőből és eltávolítjuk róla a hagymát. Ezután egyenletesen megszórjuk a fahéjas cukorral, majd fedetlenül visszatesszük a sütőbe kb. 15 percre, amíg a teteje kérgesre pirul.
Végül a tál alján keletkezett szaftot szűrőn átpasszírozzuk, egy kevés étkezési keményítővel besűrítjük, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
Elkészítési idő 90 perc.
Jóétvágyat Kívánunk!
Forrás: http://www.mindmegette.hu