Most érkezett a hír: Kiadták a riasztást 110km/H szél és hófúvás, mutatjuk a részleteket!

Mutatjuk a részleteket!

Az este érkező hidegfront következtében az OMSZ országos szinten első fokú figyelmeztetést adott ki 5cm-t elérő havazásra, több megyére szél miatt, északon ónos eső miatt  illetve több megyére hófúvásra is.

Délnyugatra és északkeletre másodfokú figyelmeztetés van érvényben a magasabb hótorlaszok miatt, illetve Veszprém megyében a viharos szél miatt!

Várhatóan este kezd el nyugat felől viharos szél kíséretében terjedni a hideg és a csapadék hóba váltani. Reggelig nagyjából a Tisza vonaláig és északon képződhet néhány centiméter hóréteg, néhol akár 10cm-t elérő mennyiségben.

Napközben eleinte keleten még havazhat, majd az Eger-Szeged vonal tág környezetében erős összeáramlás mentén intenzív hózáporokból hullhat időszakosan hó, lepel-5cm körüli mennyiség, vagy akár ezt meghaladó!

A szél országszerte megerősödik, csupán az említett összeáramlás mentén lesz gyengébb a légmozgás. A legtöbb helyen 60-80km/h közötti lökések lesznek, de a Bakonyban és északnyugaton akár 100km/h-t meghaladó lökést is mérhetünk. A hóval borított területeken hófúvásra számíthatunk!

Forrás: https://www.metkep.hu

Kiemelt kép forrása: HVG

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük