vadász konyha Vadászház

Nagymama pofonegyszerű meggyes pitéje

Egyszerű és nagyon finom

A meggy-szezonban mi mást is süthetne az ember gyermeke?! Ezt a tésztát megtölthetjük almás diós vagy almás mákos töltelékkel is .

TÉSZTA HOZZÁVALÓI

  • 50 dkg liszt,
  • 12 dkg cukor,
  • 20,5 dkg margarin,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 sütőpor,
  • 1 csipet só,
  • 2 db tojás,
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja és
  • 1 evőkanál citromlé.
  • A pite tetejének megkenéséhez
  • 1 tojás
  • Töltelék hozzávalói: kb.
  • 50 dkg magozott meggy,
  • 20 dkg cukor,
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg-őrölt fahéj,
  • 1 csomag vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉSE

A meggyet a hozzávalókkal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a fele mennyiséget kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, rátesszük a tölteléket és ismét meghintjük zsemlemorzsával.

A tészta másik feléből vékony rudakat sodrunk és rács formában a töltelék tetejére rendezzük. A rácsok tetejét megkenjük a felvert, tejföllel összekevert tojással és előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Szoktam úgy is készíteni, hogy a tészta másik felét kinyújtom, ráfektetem a töltelék tetejére és így kenem meg. Ilyenkor meg kell villával szurkálni, hogy a gőzök távozni tudjanak.

egyszeru meggyes pite

Forrás:”Katicától”

Fotó:Illusztráció

Mária Pőr: Almás pite változat. Imádjuk

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük