Ezt már nem lehet tovább titkolni.
Az őseink rendszeresen fogyasztottak állati eredetű zsírt, főként a disznóét, és talán hamarább meghaltak, de ez nem annak volt köszönhető, hogy mi már egészségesebben étkezünk, hanem hogy az orvostudomány azóta sokat fejlődött.
Még ma is készítenek például a disznó hájából süteményt, és magát a zsírt gyakran használják főzéshez is, és egyre több kutatás során az derül ki, hogy a zsír egészségesebb megoldás, mint az étolaj, amely előállításakor több káros adalékanyagot is felhasználnak.
Most nézzünk pár érvet, amely a disznózsír fogyasztása mellett szól!
Az extraszűz olívaolaj után a házi disznózsírban található a legtöbb egészséges zsírsav.
A disznózsírban lévő olajsav, vagy oleinsav képes csökkenteni a depressziós tüneteket.
D-vitaminban gazdag.
Szabályozza a hormonháztartást és jó hatással van a pajzsmirigy-működésre.
A disznózsírban lévő egészséges zsírsavak akár a mellrák kockázatát is csökkenthetik.
És nem utolsó sorban, a zsírral készült ételeknek finomabb az ízük és a rossz koleszterin is csökkenni fog.
twice.hu
Olajat, csak hal és krumpli sütéséhez használtam, és fogok is használni . Egyéb ételek készítéséhez csak is disznózsírt !!!
100 százalékos mértekben tanúsítani tudom. Minden leírt szó igaz. Nagyszüleim nem is ismerték az olajokat. A hájból olyan sutemenyeket készitettek, hogy a mai retesek meg sem kozelítik. Közel 90 éveg eltek. Azert azt is el kell mondanom, hogy az állatok akkor tápot nem kaptak, nem is volt. Tudom, de nem akarom leirni, hogy a tápok a 60-as 70-es években miből keszultek. Aztan jottek az olajok.szuleim es testvereik mind meghaltak 60-70 eves korukban. A mangalica sertés sutott zsirját, szalonnajatt, husáruit barkinek tiszta szivvel csak ajánlani tudom.
Minden felvágottnál egészségesebb, a szalonna,zsíros kenyér, töpörtyű.