vadász konyha Vadászház

Őszi ízletes vaddisznógerinc recept

Jöjjön most egy őszi ízletes vaddisznógerinc recept, amit mindenképpen érdemes kipróbálni. Garantáltan finom…

Hozzávalók:

  • 1000 g vaddisznógerinc
  • 1/2 l vörösbor
  • 4 borókabogyó
  • 2 db vöröshagyma
  • 70 g nyers sonka
  • zsír
  • leveszöldség
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 egy evőkanál tejszín
  • só és bors
  • 150 ml víz

A hús elkészítése:

A sütőt alsó és felső sütésen 225C°-ra melegítsük. A húst forgassuk be a pácba. A hagymát daraboljuk fel apró kockára és ezt tegyük egy tálba. A borókabogyót is adjuk hozzá és sózzuk, borsozzuk és ezt keverjük össze. Öntsük a tálba a vörösbort és a 150 ml vizet. Ezt keverjük össze habverővel. A vadhúst mossuk meg alaposan és egy törlőkendő és papírtörlő segítségével csöpögtessük le. Az elkészült pácba forgassuk bele a húst legalább egy napig lefedve, de óránként forgassuk meg. Helyezzük a sonkaszeleteket egy nagy tepsibe vagy egy lábasba, erre fektessük rá a vaddisznóhúst. Most következik a leveszöldségek elkészítése. Mossuk meg és daraboljuk fel majd szépen egyenletesen helyezzük el a húskörül. Locsoljuk meg a fennmaradt páccal és így tegyük be a sütőbe. Körülbelül 30 perc múlva újra locsoljuk meg a páccal. A sütőt állítsuk be a sütőt 190C°-ra és 70 percig süssük.

Mártás:

A fennmaradó pácot használjuk a mártás elkészítéséhez. Ezt felforraljuk és a liszttel behabarjuk. Keverjük hozzá a tejszínt és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A köret:

Ehhez a vadételhez köretként szolgálhatunk fel gombócot vagy akár krumplit is. (de a krokett, frissen sütött kenyér, bagett is illik hozzá)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük