Most egy újabb vadételt ismerhettek meg, amit érdemes kipróbálni, mert mennyeien finom. A hozzávalókat alább olvashatjátok és a videóban megnézhetitek azt, hogyan is kell elkészíteni.
Kicsit soknak tűnnek a hozzávalók, de nem kell megijedni és ezt saját ízlésünk szerint lehet formálni. Lassuk csak mi kell ehhez a finom ételhez…
A filozófiám alapja, hogy „cogito ergo sum” – gondolkodni és létezni viszont csak akkor tudok, ha jóllakott vagyok.
Hozzávalók 4-6 fő részére:
- 1 kg őzcomb,
- olívaolaj,
- só, fehér bors,
- 1 evőkanál paradicsompüré,
- 50 g zeller gumó (kockára vágott),
- 50 g petrezselyem gyökér (kockára vágott),
- 3 db mogyoróhagyma (félbe vágva),
- 8 db gomba,
- 1 db csillagánizs,
- 2 db kardamom,
- 5 db szegfűbors,
- 3 db babérlevél,
- 2 evőkanál áfonya,
- 4 cl régi balzsamecet,
- 200 ml portói bor,
- 200 ml vörösbor,
- 1500 ml marhahúsleves alaplé,
- 1 teáskanál burgonyakeményítő,
- 5 cl frissen facsart narancslé.
A perecgombóchoz:
- 225 g perec (durvára aprított),
- 100 ml tej,
- 75 g vaj,
- 50 g tojássárgája,
- 75 g fehérje,
- só, bors, őrölt szerecsendió;
- sütéshez vaj.
Tálalás:
200 g vörös káposztával.
200 g vörös káposztával.
A videó alapján könnyen el tudjátok készíteni majd:
Forrás:
http://extra.orf.at/rezepte/frisch-gekocht/20062016-rehbraten102.html