vadász konyha Vadászház

Őzsült vörös káposztával és perecgombóccal

Most egy újabb vadételt ismerhettek meg, amit érdemes kipróbálni, mert mennyeien finom. A hozzávalókat alább olvashatjátok és a videóban megnézhetitek azt, hogyan is kell elkészíteni.

Kicsit soknak tűnnek a hozzávalók, de nem kell megijedni és ezt saját ízlésünk szerint lehet formálni. Lassuk csak mi kell ehhez a finom ételhez…

A filozófiám alapja, hogy „cogito ergo sum” – gondolkodni és létezni viszont csak akkor tudok, ha jóllakott vagyok.

Bud Spencer

Hozzávalók 4-6 fő részére:
  • 1 kg őzcomb,
  • olívaolaj,
  • só, fehér bors,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 50 g zeller gumó (kockára vágott),
  • 50 g petrezselyem gyökér (kockára vágott),
  • 3 db mogyoróhagyma (félbe vágva),
  • 8 db gomba,
  • 1 db csillagánizs,
  • 2 db kardamom,
  • 5 db szegfűbors,
  • 3 db babérlevél,
  • 2 evőkanál áfonya,
  • 4 cl régi balzsamecet,
  • 200 ml portói bor,
  • 200 ml vörösbor,
  • 1500 ml marhahúsleves alaplé,
  • 1 teáskanál burgonyakeményítő,
  • 5 cl frissen facsart narancslé.

 

A perecgombóchoz: 

  • 225 g perec (durvára aprított),
  • 100 ml tej,
  • 75 g vaj,
  • 50 g tojássárgája,
  • 75 g fehérje,
  • só, bors, őrölt szerecsendió;
  • sütéshez vaj.

 

Tálalás: 
200 g vörös káposztával.
A videó alapján könnyen el tudjátok készíteni majd:

Forrás:

http://extra.orf.at/rezepte/frisch-gekocht/20062016-rehbraten102.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük