A fácán nem csak díszmadárnak való, hanem húsa és tojása is felhasználható ételek készítéséhez. Most egy nagyon ízletes fácános receptet ismerhettek meg.
Hozzávalók:
Saláta hozzávaló:
- só
- főtt burgonya (6 db)
- 75 ml szárnyas alaplé
- 1 evőkanál vaj
- 2 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 kisebb uborka
Forrásban lévő vízbe teszünk 6 db burgonyát sózzuk és kb. 20 percig főzzük. a 75 ml szárnyas alaplevet szintén felmelegítjük, a vajat megolvasztjuk és üvegesre pároljuk a hagymát. Egy nagyobb üvegtálba öntjük a szárnyas alaplevet hozzáadjuk az almaecetet, mustárt és az aprított petrezselymet, jöhet a darabolt hagyma és felkarikázzuk az uborkát.
Fácánmell elkészítéséhez:
- 400 g fácán mell
- só
- bors
- 50 liszt
- 1 nagyobb tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- olaj vagy zsír a sütéshez
A fácánmellet sózzuk, borsozzuk, hagyjuk egy kicsit pihentetni, majd bepanírozzuk… Bő olajban mind két oldalát aranybarnára sütjük majd további 5 percig sütjük 180 fokon a sütőben.