vadász konyha Vadászház

Rántott fácánmell szelet burgonyasalátával

A fácán nem csak díszmadárnak való, hanem húsa és tojása is felhasználható ételek készítéséhez. Most egy nagyon ízletes fácános receptet ismerhettek meg.

Hozzávalók:

Saláta hozzávaló:

  • főtt burgonya (6 db)
  • 75 ml szárnyas alaplé
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 kisebb uborka

Forrásban lévő vízbe teszünk 6 db burgonyát sózzuk és kb. 20 percig főzzük. a 75 ml szárnyas alaplevet szintén felmelegítjük, a vajat megolvasztjuk és üvegesre pároljuk a hagymát. Egy nagyobb üvegtálba öntjük a szárnyas alaplevet hozzáadjuk az almaecetet, mustárt és az aprított petrezselymet, jöhet a darabolt hagyma és felkarikázzuk az uborkát.

Fácánmell elkészítéséhez:

  • 400 g fácán mell
  • bors
  • 50 liszt
  • 1 nagyobb tojás
  • 150 g zsemlemorzsa
  • olaj vagy zsír a sütéshez

A fácánmellet sózzuk, borsozzuk, hagyjuk egy kicsit pihentetni, majd bepanírozzuk… Bő olajban mind két oldalát aranybarnára sütjük majd további 5 percig sütjük 180 fokon a sütőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük