Egyszerű, de annál finomabb étel.
Imádom a jó kis egytálételeket! Legyen szó zöldséges vagy húsos változatról, nekem jöhet, bármikor! A nyári brokkolis és karfiolos változat helyett most rizseset készítettem, amit parmezánnal, reszelt répával és sonkával dobtam fel. Az egész keveréket kivajazott sütőtálba tettem, majd készre sütöttem. Egy próbát mindenképp megér! Szerző: Lacusin
Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2020
Kategória: Főételek, Főétkezések, EbédElőkészítés:30 percSütés/főzés:30 perc
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
2 bögrerizs (1 bögre = 250 ml)
100 g reszelt mozzarella
100 g sonka
1 db sárgarépa
2 ev. kanál aprított petrezselyemzöld
2 db tojás 200 ml tej
150 g natúr krémsajt
kb. 200 ml reszelt parmezán
só és bors, ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS MENETE
- A rizst klasszikus módon készre főzzük.
- A rizst elkeverjük a reszelt mozzarellával, felcsíkozott sonkával, reszelt sárgarépával, aprított petrezselyemzölddel, tojásos-tejes keverékkel (a tojást tejbe ütjük és alaposan elkeverjük), sajttal és a reszelt parmezán felével. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Az így elkészített masszát kivajazott sütőtálba tesszük.
- 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A sütés vége előtt rászórjuk a maradék parmezánt és aranyszínűre sütjük.