vadász konyha Vadászház

Sonkával és sajttal egyben sütött Rizs

Egyszerű, de annál finomabb étel.

Imádom a jó kis egytálételeket! Legyen szó zöldséges vagy húsos változatról, nekem jöhet, bármikor! A nyári brokkolis és karfiolos változat helyett most rizseset készítettem, amit parmezánnal, reszelt répával és sonkával dobtam fel. Az egész keveréket kivajazott sütőtálba tettem, majd készre sütöttem. Egy próbát mindenképp megér! Szerző: Lacusin

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2020

Kategória: FőételekFőétkezésekEbédElőkészítés:30 percSütés/főzés:30 perc

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

2 bögrerizs (1 bögre = 250 ml)

100 g reszelt mozzarella

100 g sonka

1 db sárgarépa

2 ev. kanál aprított petrezselyemzöld

2 db tojás 200 ml tej

150 g natúr krémsajt

kb. 200 ml reszelt parmezán

só és bors, ízlés szerint

 

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A rizst klasszikus módon készre főzzük.
  2. A rizst elkeverjük a reszelt mozzarellával, felcsíkozott sonkával, reszelt sárgarépával, aprított petrezselyemzölddel, tojásos-tejes keverékkel (a tojást tejbe ütjük és alaposan elkeverjük), sajttal és a reszelt parmezán felével. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Az így elkészített masszát kivajazott sütőtálba tesszük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A sütés vége előtt rászórjuk a maradék parmezánt és aranyszínűre sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük