Ez az igazán finom raguleves titka! Vida József séf receptje alapján.
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg vaddisznó lapocka
- 2 ek étolaj
- 2 db burgonya (nagyobb)
- 2 fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db sárgarépa
- 1 db zellergumó
- 2 db fehérrépa(közepes méretű)
- 6 fej gomba
- 4-5 szál friss kapor (továbbá tárkony, csombor, lestyán ízlés szerint)
- 1 db citrom (héja és leve)
- borókabogyó
- 1 csipet köménymag
- só
- bors
- A habaráshoz:
- 1,5 dl tejföl (vagy tejszín)
- 1 ek liszt (púpos)
ELKÉSZÍTÉS
-
- Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd rádobjuk a 2 cm-es kockákra vágott húst. Közepes lángon 20 percig pároljuk, kavargatva. Félidőben hozzátesszük az összetört borókabogyókat, a fokhagymagerezdeket, a köményt, a babérlevelet, a citromhéjat és a citromlevet.
- Ha megpirult, vízzel vagy alaplével felönjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a nem túl apróra, kb. 1,5 cm-esre felkockázott zöldségeket és a gomba felét. Kis lángon kb. egy óráig főzzük. Amikor a hús már majdnem puha, beleszórjuk levesünkbe a gomba másik felét és a zöldfűszereket is.
- Ha minden puhára főtt, tejfölös habarással besűrítjük és kis lángon hagyjuk pár percig főni. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
Forrás: http://www.mindmegette.hu
Kiemelt kép forrása: http://www.mindmegette.hu