Ez a recept biztosan nem csak a szemet, de a gyomrot is megörvendezteti a hideg napokon. A recept különlegessége, hogy megmutatja a szarvashús mennyire jól tud illeszkedni az olasz és francia klasszikus ételekhez.
A leírt alapanyagok négy mini pizza elkészítésre elég.
Hozzávalók:
pizza tésztához:
8 evőkanál olaj | 200 ml langyos víz | 1 teáskanál só | 400 g liszt | 1 csomag száraz élesztő
Feltét:
só| bors | fokhagyma | 200 g reszelt mozzarella | 8 evőkanál paradicsomszós | 2 marék rukkola | 200 g szarvashús (szarvasbélszínt olvastam máshol) | 3 evőkanál frissen reszelt parmezán | 4 evőkanál olívaolaj | 4 evőkanál balzsamecet
Itt olvashatjátok, hogyan kell elkészíteni a szarvas carpaccio-t.
A tészta elkészítése:
Egy nagy tálba beleöntjük az olajat és hozzáadjuk a 200 ml langyos vizet és a sót. Következik a liszt és a porélesztő. Ezt legalább 3 percig dagasztjuk. Letakarjuk a tésztát és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten körülbelül 30 percig.
Ha letelt az idő gyúrjuk össze újra 3 percig legalább és hagyjuk további 45 percig kelni, amíg a tészta duplájára nem nő.
Melegítsük elő a sütőt 220 ° C-ra. A szépen megkelt tésztát osszuk négyfelé. Lisztezett nyújtódeszkán formáljuk meg pizzaformára.
Tisztítsuk meg a fokhagymát majd vágjuk apróra. Minden egyes pizzára, 2 evőkanál paradicsomszószt teszünk, rászórjuk a sót, borsot és a sajtot. Körülbelül 10-12 percre a sütőbe rakjuk ezek.
Bő vízzel öblítsük át a rukkola leveleket és csöpögtessük le. Szeleteljük fel a szarvas carpaccio-t vékony szeletekre, amennyire csak tudjuk.
Kivesszük a pizzákat sütőből és jöhet a rukkola és szarvashús majd megszórhatjuk még parmezánnal. Az eredeti receptben egy evőkanál olajjal és balzsamecettel meglocsolta.
| Food Stylist: Christoph Maurer || Fotók: Herf + Brown fotósok |
Forrás: