Mutatjuk a receptet!
A kockára vágott hagymát először szalonnán megdinszteltük, majd kiszedtük a szlonna darabokat és a vízben áztatott kukoricakását megfuttattuk benne.
A darált húst sóztuk, borsoztuk, hozzáraktuk a kukoricakását és szórtunk még rá csombort, majd összegyúrtuk a tölteléket.
Az edény aljára szalonnabőrt raktunk, arra jöttek a szálkák és a betöltött töltelékek. A káposztába a töltelék mellé még egy kis juhbélbe töltött kolbászt is helyeztünk és úgy csomagoltuk be. Jött még a tetejére tűrt hús, és a lereszelt savanyú káposzta. A végén felengedtük egy kis káposztalével és vízzel, majd megfőztük.
Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
50 dkg darált sertéslapocka
5 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
15 dkg kukoricakása
só, bors
csombor
kapor
Az összeállításhoz:
tűrt hús
füstölt oldalas
juhbélbe töltött kolbász
2 fej savanyú káposzta
Forrás: https://tevagyaszakacs.reblog.hu
Kiemelt kép forrása: Youtube