Nonstop Receptek vadász konyha Vadászház

Töltött káposzta, ahogy Borbás marcsi készíti

Mutatjuk a receptet!

 

A kockára vágott hagymát először szalonnán megdinszteltük, majd kiszedtük a szlonna darabokat és a vízben áztatott kukoricakását megfuttattuk benne.

 

A darált húst sóztuk, borsoztuk, hozzáraktuk a kukoricakását és szórtunk még rá csombort, majd összegyúrtuk a tölteléket.

Az edény aljára szalonnabőrt raktunk, arra jöttek a szálkák és a betöltött töltelékek. A káposztába a töltelék mellé még egy kis juhbélbe töltött kolbászt is helyeztünk és úgy csomagoltuk be. Jött még a tetejére tűrt hús, és a lereszelt savanyú káposzta. A végén felengedtük egy kis káposztalével és vízzel, majd megfőztük.

 

Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
50 dkg darált sertéslapocka 
5 dkg szalonna 
1 fej vöröshagyma
15 dkg kukoricakása
só, bors
csombor
kapor

 

Az összeállításhoz:
tűrt hús
füstölt oldalas
juhbélbe töltött kolbász
2 fej savanyú káposzta

Forrás: https://tevagyaszakacs.reblog.hu

Kiemelt kép forrása: Youtube

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük