Nonstop Receptek vadász konyha Vadászház Vidék

A tökéletes forralt bor titka, amit minden ember imád

Elhoztunk nektek néhány hasznos információt, ami segíthet, hogy tökéletesen készítsd el a forralt borodat.

Milyen borból készítsünk forralt bort?

A forralt bort is megfelelő minőségű „alapborból” kell készíteni. Ne legyen kellemetlen íze, illatane legyen dugós, borhibás, vagy éppen oxidált, ugyanis hiába a sok fűszer, ezek a hibák ugyanúgy kiérződnek majd a poharunkból.

Tehát MINDIG jó minőségű bort válasszunk, amit legrosszabb esetben is néhány napja nyitottunk ki. Természetesen nem szükséges túl drága tételeket megvásárolni, egy alapkategóriás bor is lehet jó alapanyag a forralt borhoz.


Fehérbort vagy vörösbort válasszunk?

legelterjedtebb a vörösbor, hiszen sokkal gazdagabb aromaszerkezete van, és jobban harmonizál a fűszerekkel, mint a fehérbor. Néhány ajánlott fajta: portugieser, zweigelt, blauburger, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, syrah.

Ha azonban könnyedebb forralt borra vágyunk, nyugodtan válasszunk fehérbort: traminit, szürkebarátot, rizlingszilvánit, muskotályos fajtákat, vagy akár egy kis rizlinget.

Klasszikus forralt bor:

Ez a recept tényleg egyszerű és nagyszerű.

Kell hozzá 7,5 dl száraz vörösbor, 10 dkg cukor, 2 rúd fahéj, 9 szem szegfűszeg, 2 szem szegfűbors, 3 szelet citrom.

A fűszereket és a cukrot beledobjuk egy lábasba, majd hozzáöntjük a vörösbort. Addig melegítjük, amíg már majdnem eléri a forráspontját, majd beletesszük a citromot és forrón kínáljuk!

Forrás: https://winelovers.blog.hu

Kiemelt kép forrása: Mindmegette

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük