Ajánlók, hirdetések

Agancsok az őszi fényben film ajánló…

Hajba Balázzsal beszélgettem az Agancsok az őszi fényben új filmjével kapcsolatban.

Szia Balázs! Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérésemet a beszélgetésre!

Szia Gergő örülök, hogy megkerestél és létrehoztuk ezt az írást!

Az első kérdésem az lenne hozzád, hogy korábban is láthattak már a nézők hasonló témájú filmet tőled ez mennyiben tér a korábbitól?

A zalai filmezés úgy jött, hogy egyik vadásztársam hívott fel (Cséfalvay Tamás vadászatszervező)
és újságolta, hogy elejtette élete bikáját, egy öreg, közel 12 kilogramm trófea súlyút.
Biztos, hogy aranyérmes lesz. Ekkor gondoltam, hogy zalai tájon még úgysem forgattam, irány Zala.
A korábbi filmjeimtől abban tér el, hogy erre a területre csak egy-két napot szerettem volna szánni.
Első reggeli kimenetelünk alkalmával esett egy bika és gondoltam, ha ez így megy tovább „hamar” megleszek a filmmel.  Persze a vadászat kiszámíthatatlan…  Mintha behúzták volna a féket.
Se bőgés, se bika. Teltek a napok és „ott ragadtam” a társaságnál napokig. Megismertem az embereket és megtaláltam velük a közös hangot. Mind az elnök Úrral, mind a vadászokkal.
Különösen barátságos volt a vendéglátónk Halász Béláné, de mi vadászok Lívi néninek szólítottuk. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy idén nem megyek sehová, készítek nekik egy kis filmet a vadásztársaságukról. Úgy is a 10 éves joggyakorlás utolsó éve van. Gondoltam jó kis emlék lesz ez.  Már csak szarvas kellett. Aztán lett is. Készültek a jobbnál jobb felvételek és így maradandó élménnyel gazdagodtunk.

Egy ilyen film készítése nem kis munka, nagyvonalakban be tudod mutatni az olvasóknak, hogy mégis mennyi idő alatt nyerte el a végleges formáját és hol forgattátok a jeleneteket?

A jeleneteket a Zalamenti Vadászklub területén forgattuk. A forgatás szinte egész hónapban zajlott,
hogy legyen elég jelenetünk egy bemutatható filmhez. Bár én mindig elégedetlen vagyok saját filmjeimet illetően és ehhez a filmhez is kellett volna október helyett még egy szeptember, hogy teljesen rendbe legyen a képanyag, mert egy bőgés alatt nehéz annyi képanyagot összeszedni, hogy elégséges legyen. Pláne úgy, hogy vadászatot forgatok és nem természetfilmet. ezalatt azt értem, hogy sok esetben sodródom az eseményekkel, akármilyen vége is legyen annak.  Kellett volna hozzá még 1 év, de sajnos momentán (2017) nem ők a vadászati joggyakorlók, de bízunk benne, hogy ez hamarosan változni fog. Tehát a film 1 hónap alatt forgatódott, a vágás, szövegírás pedig ennél is több időt vett igénybe.
Itt meg kell említenem Linzenbold Attila operatőr kollégámat, barátomat, aki be tudott segíteni a forgatásban és nagy szükség is volt rá. A vadászatról való gondolataimat pedig Bors Richárd lektorálja és önti végső, megjeleníthető szöveges formába. Ezúton is szeretném nekik megköszönni a munkájukat. A filmemben sokan segítettek ebben-abban, felsorolni most nem szeretném így egyben minden vadásztársnak, vendéglátónak és egyéb segítőnek is szeretnék köszönetet mondani.

Kinek ajánlod ezt a filmet?

A filmet elsősorban vadászembereknek szánom, de minden természetszerető és vadászattal szimpatizáló embernek merem ajánlani.

Jelenleg hol láthatják az érdeklődők és esetleg meg is lehet vásárolni?

Jelenleg a F&H csatorna vetíti a filmet, de sok embernek az otthonában sajnos nem elérhető ez a csatorna és érdeklődtek a DVD után. Így hamarosan forgalmazni is fogjuk. Erről a későbbiekben (december) a www.hbvideo.hu oldalon tájékozódhatnak a kedves érdeklődők.

Milyen további tervek és munkák várnak még rád?

További filmek is készülnek, mondhatni folyamatosan. Jelenleg vaddisznóhajtások utómunkáin és afrikai kalandokon dolgozom, úgyhogy nem unatkozom. Kedvenc témám az akkor is csak a szarvasbőgés marad, úgyhogy abból is igyekszem filmet készíteni, ami idén sem lehet másként…
Csak az a fránya „alkotói válság” ne lenne, mert az néha elkap és nagyon nem jó.
Filmes kollégáim tudják biztosan, hogy milyen az, de körülbelül úgy tudnám leírni,
ha a kirakós játék utolsó darabját nem találnánk és minden nap neki kellene állni befejezni,
de a darab hiányzik és sehol nem találod és aztán jön az újabb nap…

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok neked!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük